Hotel Excursie 5 zile Maramures si Salina Turda - plecare 17.07; 31.07; 04.09; 02.10; 28.11

CIRCUITE / CIRCUITE AUTOCAR ROMANIA

Descriere hotel

Excursie 5 zile Maramures si Salina Turda

DATE DE PLECARE:
17.07.209
31.07.2019
4.09.2019
2.10.2019
28.11.2019

Orase de imbarcare: Bucuresti – Ploiesti (reducere 20 lei) – Campina (reducere 20 lei) – Sinaia (reducere 25 lei) – Brasov (reducere 40 lei)

Descrierea programului:
Ziua 1 : Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord la ora 6.00 . Ne incepem calatoria spre Targu Mures, unde vom opri pentru a vizita Cetatea Medievală, o bijuterie cu iz medieval îşi are existenţa de sute de ani în centrul oraşului Târgu Mureş. Din vechea fortificaţie s-au păstrat doar două turnuri de apărare. Cele 7 bastioane ale cetăţii au fost înalţate pe 3 sau 4 nivele care comunică între ele prin intermediul unor scări de lemn. Materialele de construcţie folosite la ridicarea bastioanelor au fost piatra de râu şi cărămida. În interiorul cetăţii se adăpostesc Biserica Reformată, care a rămas şi astăzi intactă, şi Clădirea Manutanţei unde pot fi admirate câteva lucrări fotografice. Cetatea a devenit garnizoană, odată cu ocuparea Transilvaniei de către austrieci, la mijlocul secolului al XVIII-lea. În tot acest timp se construieşte clădirea în stil baroc, care este situată în partea stângă a drumului din faţa porţii de la intrare. În Turnul Principal poate fi admirată o expoziţie despre istoria oraşului Târgu Mureş, precum şi obiecte descoperite în urma săpăturilor arheologice. Seara ajungem pentru cazare si cina laHotel/ Pensiune in zona Viseu.

Ziua 2 : Mic dejun. Pornim in vizita catre Manastirile Barsana si Moisei. Manastirea Barsana este un simbol al crestinismului ortodox din Romania si un superb exemplu de arhitectura ecleziastica. Sub forma de ansamblu monahal, manastirea este construita din lemn, iar cel mai inalt punct este turnul cu clopotnita (57 m). Ne continuam drumul spre Ciitirul de la Sapanta, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice nu doar din Maramures ci din intreaga Romanie, aduce anual numere impresionante de turisti din intreaga lume. Motivul este modul inedit in care moartea este tratata in acest cimitir. Persoanele plecate dintre cei dragi sunt sarbatorite intr-un mod “vesel”, usor umoristic, cu cruci viu colorate pe al caror lemn sunt pictate reprezentatii naive ale celor care odihnesc pe acel loc. Pe multe dintre cruci, viata si motivul mortii celor ce odihnesc aici sunt descrise in versuri simple ce demonstreaza capacitatea unica a romanului de a face haz de necaz. Vizitam apoi Manastirea Sapanta Peri si Memorialul durerii, un serial cutremurător despre cum Securitatea a prins, torturat și omorât zeci de mii de deținuti politic în pușcariile din România. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Viseu.

Ziua 3 : Mic dejun . Plecare catre Viseu pentru Plimbare cu Mocanita. Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Pornim apoi intr-o drumetie pana la Cascada Cailor, una dintre cele mai frumoase cascade din România, formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borşa. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Viseu.

Ziua 4 : Mic dejun. Ne indreptam spre Manastirea Rohia - Manastirea Sfanta Ana - se afla in inima Maramuresului si a credinciosilor romani, atat din tara cat si de peste hotare. Manastirea maramureseana din "Tara Lapusului", constituind unul dintre valoroasele monumente bisericesti si de arta religioasa ale tarii, este asezata intr-un cadru pitoresc, pe coama unui deal, in mijlocul unei paduri de fag si de stejar. Ne continuam vizitele cu Manastirea Nicula, renumita pentru icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Turda

Ziua 5 : Mic dejun. Ne indreptam spre Salina Turda. Salina constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se împleteasca armonios aici. Numarul tot mai mare de turisti, sositi din cele mai îndepartate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice si istorice. Vizitam in drumul nostrum spre casa Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, cea mai mare si cea mai impresionanta fortificatie de tip vauban din Europa de Est a revenit la viata, repunand trecutul istoric in drepturi odata cu finalizarea proiectului principal al lucrarilor de restaurare care au durat cativa ani. In prezent, Cetatea, readusa la gloria de demult, se numara printre obiectivele turistice cu cea mai impresionanta crestere a numarului de vizitatori din ultima perioada. Cu filmulete de promovare realizate atat independent cat si de administratia locala si numeroase aparitii in presa si pe blogurile de turism, cetatea Alba Carolina se impune drept un obiectiv ce nu trebuie ratat la vizita in aceasta zona a tarii. Sosire in Bucuresti seara, in functie de traffic.

Camere hotel

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului. OBSERVATII: • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie; • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ; • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat. Pentru pachetele turistice din Romania acceptam plata si cu vouchere de vacanta (Edenred - Ticket vacanta, Cheque Vacances, si Sodexo - Turist pass)

Facilitati hotel

Avans minim la inscriere : 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. Supliment single 250 lei / pers. Tarife copii : Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet. Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar . Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg. Pretul include: transport cu autocar clasificat pentru curse interne si internationale, cazare 4 nopti Pensiune / Hotel 3* + mic dejun + cina, ghid atestat insotitor. Pretul nu include : Intrarile la obiectivele turistice (Cimitirul Vesel 5 RON/pers) , Bilet tren Mocanita (Adulti: 67 RON/pers; Studenti/Pensionari: 52 Ron/pers; scolari: 42 RON/pers ) , Salina Turda – 30 Lei / Adult, 15 Lei / Copil, Castelul Corvinilor (Adulti: 25 RON/pers Pensionari: 8 Ron/pers Studenti/ Elevi : 4 Ron/pers) taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata , se va achita cash de catre turisti la receptie, - orice alt serviciu care nu este mentionat. - Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers; Grup minim 40 pers. ATENTIE : * In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar; * Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.


Tarife Oferta Generala

De la Pana la CAMERA DUBLA Tip masa Min nopti
04/09/2019 08/09/2019 41.60 € Demipensiune 4
02/10/2019 06/10/2019 41.60 € Demipensiune 4
28/11/2019 02/12/2019 41.60 € Demipensiune 4