Hotel Excursie 5 zile Tara Hategului

CIRCUITE / CIRCUITE AUTOCAR ROMANIA

Descriere hotel

Orase de imbarcare: Bucuresti – Pitesti (reducere 20 lei) – Ramnicu Valcea (reducere 40 lei)


Descrierea programului:
Ziua 1:
Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord, ora 6.00. Incepem calatoria noastra spre Țara Hațegului, taramul mitic al dacilor. După amiază târziu ne oprim pentru o prima vizita la Manstirea Prislop, unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania, pentru a vizita mormantul parintelui Arsenie Boca. Sosire în zona Hațeg, cazare si cina la Hotelul unde petrecem următoarele 4 nopți.

Ziua 2:
Mic dejun. Vizita la Rezervatia de Zimbri Silvut, unul dintre putinele locuri din Romania unde mai puteti vedea zimbri in mediul lor natural. Incepem apoi o drumeție ușoară spre Cascada Lolaia (aproximativ 2 ore) din Muntii Retezat. La întoarcere ne oprim la Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO unde tradițiile vechi se întrepătrund cu obiceiuri noi căpătate de pe urma dezvoltării și modernizării țării. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Dinozaurii pitici descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Cina la hotel.

Ziua 3:
Mic dejun. Ne indreptam spre Castelul Corvinilor din Hunedoara, legenda vie a Transilvaniei. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european. Ne continuam calatoria spre Deva, pentru a vizita cetatea recent restaurată. Tot in Deva vizitam si Muzeul Civilizației Dacice și Romane, unde putem vedea descoperirile arheologice din munții Orăștiei. Cina la hotel.

Ziua 4:
Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost, 20 euro/persoana) la Biserica de la Densuș, un loc fascinant, într-un decor de poveste. Biserica din piatră este una dintre cele mai vechi din ţară. A fost construită pe ruinele unui templu păgân, din vremea dacilor, iar sfinţii pictaţi pe pereţii ei au ochii scoşi. Ne oprim apoi la Peșteana, un sătuc din cadrul comunei Densuș, județul Hunedoara, unde vizitam Muzeul Satului Hațegan, amenajat într-o casă tradițională din lemn, muzeu ce își întâmpină oaspeții dornici să experimenteze poveștile și tradițiile unei lumi rurale pe cale de dispariție. Ajungem apoi Biserica Colt, ce a fost construită la inceputul secolului al XIV-lea, intre anii 1310-1315 şi se remarcă din două elemente deosebite: in primul rând prin amplasarea unui turn peste altar şi apoi prin resturile de pictură murală din interior.Pe pereții bisericii se mai păstrează încă mici porțiuni ale picturii originale. Incă de la inceput, biserica de aici a fost ortodoxă. Cetatea și Biserica de Colț sunt inconjurate de fascinante povestiri și au un mister aparte. Castelul, subiect al romanului „Castelul din Carpați” al lui Jules Verne, avea rol de refugiu, a fost construit in jurul anului 1280. Vizităm apoi situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, primul oraş roman înfiinţat în vremea împăratului Traian. Vizitam apoi Biserica Reformata Sîntamaria Orlea, construita de Familia Candea in anul 1311 in stil roman, celelalte constructii din zona Hategului inspirandu-se mai mult sau mai putin dupa aceasta. Se pot inca observa fragmente de pictura medievala romaneasca si fresce cu caracter bizantin realizate la sfarsitul secolului al XIV-lea. Cina la hotel.

Ziua 5:
Mic dejun. Ne imbarcam pentru a vizita Sarmizegetusa Regia (cea regească), fosta capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Sarmizegetusa Regia este este considerată „perla” Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, rezervaţia naturală întinsă pe aproape 40.000 de hectare în Munţii Şureanu. Sarmizegetusa a fost cea mai importantă şi cea mai mare aşezare din istoria Daciei, iar în prezent este unul dintre siturile istorice principale din România. Este, de asemenea, monument UNESCO, alături de alte cinci foste cetăţi dacice din Munţii Orăştiei. Întoarcere în București seara, in functie de conditiile de traffic.

Camere hotel

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului. OBSERVATII: • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie; • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ; • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat. Pentru pachetele turistice din Romania acceptam plata si cu vouchere de vacanta (Edenred - Ticket vacanta, Cheque Vacances, si Sodexo - Turist pass)

Facilitati hotel

Avans minim la inscriere : 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. Supliment single 250 lei / pers. Tarife copii : Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet. Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar . Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg. TARIFUL INCLUDE • 4 nopți de cazare la pensiune 3*, în Hațeg • Mic dejun și cină • Vizite conform descrierii • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă TARIFUL NU INCLUDE • Asigurarea storno • Taxe și cheltuieli personale • Intrările la obiectivele turistice • Excursiile opționale EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF • Sarmizegetusa Ulpia Traiana și bisericile de piatră: 20 euro/ persoană (biletul la situl arheologic nu este inclus) - Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers; Grup minim 40 pers. ATENTIE : * In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar; * Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.


Tarife Oferta Generala

De la Pana la CAMERA DUBLA Tip masa Min nopti
10/07/2019 14/07/2019 43.00 € Demipensiune 4
14/08/2019 18/08/2019 43.00 € Demipensiune 4
04/09/2019 08/09/2019 43.00 € Demipensiune 4
28/11/2019 02/12/2019 43.00 € Demipensiune 4