Hotel Excursie 5 zile Tara Hategului

CIRCUITE / CIRCUITE AUTOCAR ROMANIA

Descriere hotel

Traseu: Prislop - Hațeg - Pădurea cu Zimbri – Parcul Național Retezat - Cascada Lolaia – General Berthelot - Deva – Castelul Corvinilor - Densuș – Peșteana - Mănăstirea Colț - Sarmizegetusa Ulpia Traiana - Sântămăria-Orlea - Sarmizegetusa Regia
Orase de imbarcare: Bucuresti – Pitesti (reducere 20 lei) – Ramnicu Valcea (reducere 40 lei)


Descrierea programului:
Ziua 1: București – Sibiu – Mănăstirea Prislop – Hațeg
Plecare spre Țara Hațegului, leagănul poporului român. După amiază târziu, ajungem la Prislop, una dintre cele mai renumite mănăstiri din țară. Sosire în Hațeg, la poalele Munților Retezat, unde petrecem următoarele 4 nopți.

Ziua 2: Pădurea cu Zimbri - Parcul Național Retezat - Cascada Lolaia – Sălașu de Sus - General Berthelot
După micul dejun, facem o plimbare prin Pădurea Slivuț pentru a vedea zimbrii, mamifere impunătoare ce odinioară populau pădurile de pretutindeni, astăzi pe cale de dispariție. Apoi intrăm în Parcul Național Retezat, pentru o drumeție ușoară, de aproximativ 2 ore spre Cascada Lolaia. La întoarcere vizităm o
gospodărie din Sălașu de Sus, unde degustăm celebrii "Virșli de Sălașu", produși după o rețetă veche de sute de ani. În satul General Berthelot vedem o colecție de fosile, printre care trei cuiburi originale cu ouă de dinozaur, iar înapoi în Hațeg, la Centrul de Vizitare al Geoparcului Dinozaurilor, aflăm povestea dinozaurilor pitici care trăiau acum 70 milioane de ani în Ţara Haţegului.

Ziua 3: Deva – Castelul Corvinilor
Astăzi avem ocazia de a întâlni cea mai mare fortăreață din țară, Castelul Corvinilor din Hunedoara. Apoi călătorim spre Deva, pentru a vizita cetatea, recent restaurată și Palatul Magna Curia. Clădirea adăpostește Muzeul Civilizației Dacice și Romane, care prezintă descoperirile arheologice din munții Orăștiei.

Ziua 4: Densuș - Peșteana – Mănăstirea Colț - Sarmizegetusa Ulpia Traiana - Sântămăria-Orlea
Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost). Pornim spre Densuș să descoperim un monument arhitectonic unic în spațiul românesc. În apropiere, la Peșteana, într-o casă tradițională din lemn, unul dintre localnici, Nenea Antonică, a strâns obiecte din lumea veche a satului. Vom vedea în colecția
sa lucruri inedite și descoperi ingeniozitatea sătenilor de a confecționa și da întrebuințări practice obiectelor din jur. Ajungem și la Mănăstirea Colț, ctitorie a Cândeștilor, vestită familie de cneji români din Țara Hațegului. Pe un colț de stâncă, putem observa Cetatea Colț, sursa de inspiraţie a romanului "Castelul din
Carpaţi" scris de Jules Vernes. Vizităm situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala romană a provinciei Dacia și în încheiere, oprim la Sântămăria-Orlea pentru a vedea cea mai mare biserică medievală din Ţara Haţegului și una dintre cele mai vechi din țară.

Ziua 5: Sarmizegetusa Regia – Sibiu – București
Azi avem ocazia de a descoperi capitala Daciei preromane, Sarmizegetusa Regia sau „cea regească”, fortăreață inclusă în Patrimoniul UNESCO, cuprinzând un complex de sanctuare. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

Camere hotel

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului. OBSERVATII: • tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie; • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; • ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; • efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ; • prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat. Pentru pachetele turistice din Romania acceptam plata si cu vouchere de vacanta (Edenred - Ticket vacanta, Cheque Vacances, si Sodexo - Turist pass)

Facilitati hotel

Avans minim la inscriere : 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. Supliment single 250 lei / pers. Tarife copii : Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet. Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar . Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg. TARIFUL INCLUDE • 4 nopți de cazare la pensiune 3*, în Hațeg • Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă • Seară hațegană cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese • Vizite conform descrierii • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă TARIFUL NU INCLUDE • Asigurarea storno • Taxe și cheltuieli personale • Intrările la obiectivele turistice • Excursiile opționale EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF • Sarmizegetusa Ulpia Traiana și bisericile de piatră din inima Daciei: 20 euro/ persoană (biletul la situl arheologic nu este inclus) - Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers; Grup minim 40 pers. ATENTIE : * In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar; * Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.


Tarife Oferta Generala

De la Pana la CAMERA DUBLA Tip masa Min nopti
26/04/2019 30/04/2019 43.00 € Demipensiune 4
13/06/2019 17/06/2019 43.00 € Demipensiune 4
14/08/2019 18/08/2019 43.00 € Demipensiune 4
28/11/2019 02/12/2019 43.00 € Demipensiune 4