Ziua 1
Bacau - Bucuresti - Russe - Promahonas - Salonic - Kalampaka (1080 km) Intalnire cu insotitorul de grup la ora 15:30 in Bacau, parcare Stadion Municipal. Deplasare pe ruta Onesti (imbarcare din parcare hotel Trotus ora 16:30) - Adjud - Focsani - Rm. Sarat (parcare langa pod la iesirea din oras ora 17:15) - Buzau - Bucuresti (parcare din fata intrarii principale de la Gara de Nord ora 20:00) - Ruse - Sofia - Promachonas cu traversare Bulgaria noaptea.

Ziua 2
Sosire in Grecia in cursul diminetii. Ne indreptam spre Suroti si ne inchinam la mormantul Sfantului Paisie Aghioritul. Revenim la Thessalonik - unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie - Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia), Catedrala Metropolitana - moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) - cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb - simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Optional, si daca timpul si programul Manastirii ne permite, (tarif 20 Euro/pers.) mergem la Souroti la Paisie Aghioritul. Continuam drumul nostru cu o scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi. care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Plecare spre Kalambaka, oras situat la poalele Meteorelor (1100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos) si obiectiv de renume mondial, inclus in patrimoniul UNESCO. Cele 24 de manastiri datand din sec. XIV-XVI domina de la inaltimea stancilor pe care sunt construite intreaga campie a Thessaliei, oferind o experienta unica, irepetabila. Vizitarea Complexului Monahal, intrare (optionala), la doua dintre cele 6 manastiri: Marele Meteor, cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la fata) si Sfantul Stefan (3 Euro/manastire/pers.). Vizita la un Atelier/magazin de icoane din Kalampaka.Cina si Cazare hotel 3* in Kalampaka.

Ziua 3
Kalampaka - Igoumenitza - Arta - Patras (720 km) Mic dejun. Ne imbarcam in autocar dupa ce mai admiram inca odata Meteorele. Pornm spre Patras, trecand prin Igoumenitza, port de unde pleaca feribotul spre Insula Corfu. Pentru SFANTUL SPIRIDON vom prganiza un Pelerinaj in octombrie de HRAMUL SFANTULUI ca sa ne inchinam in tihna la moastele Sfantului. Trecem prin Arta si ajungem in Peloponez, la Patras unde ne vom inchina la moastele Sf. Apostol Andrei - cel intai chemat, Apostolul romanilor. Sfantul Andrei a fost fratele Sfantului Apostol Petru si ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul, prima persoana chemata la slujirea apostoleasca si primul dintre Apostoli care a vestit ca Hristos este Mesia. Sfantul Andrei a murit ca martir in Patras. Desi noua ne este cunoscuta traditia care afirma ca Apostolul Andrei a murit pe o cruce in forma de X, se sustine ca aceasta traditie dateaza din secolul al XIV-lea. Cazare la Hotel 3 stele in Patras.

Ziua 4
Patras - Killini - Kefalonia (Poros) - Patras (150 km) Mic dejun la pachet. Ne indreptam spre Killini. Luam feribotul spre Kefalonia (port Sami - Kefalonia Lines) cu imbarcare la ora 07:15 (mic dejun la pachet). Ajungem in Poros (Kefalonia) la ora 08:45. Ne indreptam spre Markopoulos unde participam la slujba in Biserica Maicii Domnului careia i se inchina serpii, apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea Sf. Gherasim izgonitor de demoni, unde se afla si maicute romance. Hramul Sfantului Gherasim. Revenim cu ferobotul la Killini, cu imbarcare din portul Poros la ora 19:30. Cazare hotel 3* in Patras.

Ziua 5
Patras - Corint - Atena (210 km) Mic dejun. Ne indreptam spre Canalul Corint. Scurt popas pentru fotografii. Bonus: ne inchinam la Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis. Continuam deplasarea spre Atena. Tur de oras Atena, panoramic (din autocar), cu prezentarea principalelor obiective turistice din centrul istoric: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma. Continuam spre Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscandu-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua). Este posibil sa prindem si schimbarea Garzii Evzoni din fata Parlamentului in Piata Syntagma. Bonus: vizita la Mitropolia din Atena. Cazare hotel 3* Atena.

Ziua 6
Atena - Pireu - Aeghina - Nea Makri - Insula Evia (130 km) Mic dejun. Mergem spre Pireu, cel mai mare port al Greciei - feribot spre Insula Eghina, cu imbarcare la ora 09:00 si debarcare in Aeghina la ora 10:30. Vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Manastirea cu moastele Sfantului Nectarie - Taumaturgul (vindecator de cancer si alte boli grave). Feribot Aeghina (ora 14:45) - Pireu (16:15). Continuam deplasarea si ne indreptam spre Nea Makri, unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou - numit si Grabnic ajutator in toate nevoile - martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia. Cazare hotel 3* Insula Evia.

Ziua 7
Evia - Agiokampos - Glyfa - Kato Xenia - Valea Tempi - Salonic (250 km) Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Vizitam Manastirea Cuviosului David. Ne imbarcam pe feribot Agiokampos - Glyfa. Revenim pe continent si vizitam pe drum Manastirea Kato Xenia care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si doua parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa dea nastere. Numele Manastirii Kato Xenia, insemnand Straina de Jos, provine de la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ajunsa aici in mod miraculos. Icoana Maicii Domnului a fost numita Xenia - adica Straina - deoarece venea dintr-un loc strain. Dupa un scurt transfer in Capadocia, Sfantul Brau a fost adus in Ierusalim, de catre imparatul Teodosie cel Mare. Pana in secolul al IV-lea, Braul Maicii Domnului s-a pastrat la Ierusalim. Insa in anul 395, Arcadie, fiul imparatului Teodosie cel Mare (379-395), aduce Cinstitul Brau al Maicii Domnului la Constantinopol. In secolul al X-lea, imparateasa Zoe, sotia lui Leon cel Intelept, in urma vindecarii sale miraculoase, a brodat Braul cu fir de aur, forma in care se pastreaza si astazi, si l-a reasezat in racla daruita de imparatul Arcadie. Evenimentul reasezarii Braului in racla este pomenit, in calendarul ortodox, la data de 31 august. Potrivit traditiei, Apostolul Toma, nefiind prezent la inmormantarea Maicii Domnului, a primit Sfantul ei Brau ca dovada a invierii si inaltarii ei cu trupul la cer. Acesta a fost tesut de insasi Maica Domnului din par de camila. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi. Optional, seara traditionala greceasca (minim 35 platitori - 40 Euro/pers.). Cazare hotel 3* in Salonic.

Ziua 8
Salonic - Manastirea Rila - Bucuresti - Bacau (1020 km) Dupa micul dejun pornim pe drumul spre granita: Promachonas - Sofia - Ruse - Giurgiu - Bucuresti - Bacau. Pe traseu, optional, (minim 45 platitori - 15 Euro/pers.) vizitam Manastirea Sf. Ioan de Rila, intemeiata in sec al X-lea de catre Sf. Ioan - cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.


25 EURO reducere pentru plata integrala pana la 12.04.2023

Pret: de la 565 EURO
Supliment camera single: 170 EURO

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 6 nopti cazare cu mic dejunla hoteluri 3*
- Ghid din partea agentiei
- Taxa pod Giurgiu, taxa ecologica Bulgaria, vigneta Bulgaria, taxa intrare Grecia, taxe autostrada in Grecia, taxe parcari
- Toate traversarile cu feribot din program
- Excursiile la Kato Xenia, Manastirea Sf. Patapie Loutrakis

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea;
- 5 cine optional
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor);
- Asigurare medicala&storno si anticovid care poate fi emisa de agentia noastra

EXCURSII OPTIONALE
- Manastirea Rila din Bulgaria (grup complet): 15 Euro
- Seara traditionala greceasca (minim 35 platitori): 40 Euro
- Excursie Sourothi la Paisie Aghioritul: 15 Euro

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2023).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2023);
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2023).

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Salonic
Transport Autocar Salonic - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre KEFALONIA (Pelerinaj), 9 zile, Toate locatiile, Grecia

Verifica tarife si disponibilitate